fbpx

Eetstoornis behandeling

Eetstoornissen

Anorexia, Boulimia, Orthorexia, Eetbui Stoornis, Dia boulimia, Diarexia, Eetstoornis NAO, allemaal hebben ze een ding gemeen, ze gaan niet over eten! Controle willen hebben, emoties onderdrukken, perfectionisme, verstoord zelfbeeld, laag gevoel van eigenwaarde, allemaal hebben ze een ding gemeen, ze komen vaak voor bij mensen met een eetstoornis.

Om volledig te kunnen herstellen van een eetstoornis moeten zowel het eetgedrag als de onderliggende problemen worden aangepakt. Maar wanneer je dit doet zonder de omgeving te betrekken bij de behandeling is de kans op terugval groot.

Onbedoeld houden zij soms de eetstoornis in stand door gebrek aan informatie, verstoorde relaties en/of verschil in aanpak door ouders.

Vanwege de bezuinigingen in de zorg en de langer wordende wachtlijsten bij behandelinstellingen is de rol van de omgeving bij het herstelproces van essentieel belang. Daarom betrekken we bij KI het hele systeem bij de behandeling, vanaf het eerste tot het laatste moment. Dit doen wij door het gezin  vooral te ondersteunen  in de omgeving waar de problemen zich dagelijks openbaren. Wij geven ouders de kennis en handvatten die nodig zijn om niet alleen hun kind te helpen maar ook zichzelf en de rest van het gezin te beschermen tegen de destructieve effecten van een eetstoornis.

Help je kind in de strijd tegen de eetstoornis, het is van levensbelang.

Neem nu contact op voor een afspraak via info@klee-institute.nl

eetstoornissen

Hulp voor ouders 

Hoe het is om een kind te hebben met een eetstoornis, weet ik uit ervaring. Het doet iets met je als ouder waar je geen grip op hebt. Niet alleen is je kind er 24/7 mee bezig maar ook bij jou beheerst het je leven. 

Je voelt je wanhopig, verdrietig, bent constant moe en wil alleen maar dat het ophoudt. Je ziet dat ook de rest van je gezin eronder lijdt en daar voel je je schuldig over maar het lijkt alsof je ook daar geen grip op hebt.
Toch heb ik ervaren dat je als ouder meer kan doen dan je denkt, herstellen van een eetstoornis begint en eindigt in de eigen omgeving. Jullie rol als ouders bij het herstel van je kind is zeer belangrijk en kan het verschil betekenen tussen terugval of vooruitgang. Mijn kind is inmiddels hersteld en dat gun ik iedereen.

Stichting Klee Institute heeft een eigen behandel methode ontwikkeld voor het ondersteunen van ouders van kinderen met een eetstoornis.

Wanneer ouders de vaardigheden en kennis in huis hebben om hun kind te ondersteunen wordt achteruitgang tijdens wachten op behandeling voorkomen. Ook wanneer je kind in behandeling is zal ze het grootste deel van de tijd thuis zijn en is het belangrijk dat ouders het herstel bewaken. Na behandeling is je kind niet helemaal beter en blijft de kans op terugval  aanwezig, als ouders heb je dan de belangrijke taak te zorgen dat terugval wordt voorkomen.

Het maakt niet uit of je kind in behandeling is voor een eetstoornis en alleen in het weekend thuiskomt, op de wachtlijst staat voor een behandeling of uit eetstoornis behandeling komt. Zolang jij als ouder niet weet hoe je om gaat met een kind met een eetstoornis, is de kans dat je kind hersteld klein.

Wil jij weten hoe je je kind kan helpen tijdens herstel? Neem dan nu contact met ons op en maak een afspraak.


– Myra Serrano
Bij KI bieden wij persoonlijke en individuele behandel- en coaching trajecten aan.