Eetstoornis behandeling

Eetstoornissen

Anorexia, Boulimia, Orthorexia, Eetbui Stoornis, Dia boulimia, Diarexia, Eetstoornis NAO, allemaal hebben ze een ding gemeen, ze gaan niet over eten! Controle willen hebben, emoties onderdrukken, perfectionisme, verstoord zelfbeeld, laag gevoel van eigenwaarde, allemaal hebben ze een ding gemeen, ze komen vaak voor bij mensen met een eetstoornis.

 

Om volledig te kunnen herstellen van een eetstoornis moeten zowel het eetgedrag als de onderliggende problemen worden aangepakt met een eetstornis behandeling.

Omdat een eetstoornis ook de mensen in je omgeving ernstig beïnvloedt, is het belangrijk dat ook zij bij het herstelproces worden betrokken, dit zorgt ervoor dat de relaties binnen het gezin kunnen herstellen.

 

Vanwege de bezuinigingen in de zorg en de langer wordende wachtlijsten bij behandelinstellingen wordt de rol van ouders bij het herstelproces steeds groter. Daarom heb ik een boek geschreven met alle handvatten die ouders nodig hebben en leer ik ouders tijdens individuele trajecten hoe ze die rol zo effectief mogelijk kunnen invullen, help je kind in de strijd tegen de eetstoornis, het is van levensbelang.

eetstoornissen

Hulp voor ouders 

Hoe het is om een kind te hebben met een eetstoornis, weet ik uit ervaring. Het doet iets met je als ouder waar je geen grip op hebt. Niet alleen is je kind er 24/7 mee bezig maar ook bij jou beheerst het je leven. Het is het laatste waar je aan denkt voor je gaat slapen en het eerste wanneer je wakker wordt. Je voelt je wanhopig, verdrietig, bent constant moe en wil alleen maar dat het ophoudt. Je ziet dat ook de rest van je gezin eronder lijdt en daar voel je je schuldig over maar het lijkt alsof je ook daar geen grip op hebt.

Toch heb ik ervaren dat je als ouder meer kan doen dan je denkt, jouw rol bij het herstel van je kind is zeer belangrijk en kan het verschil betekenen tussen terugval of vooruitgang. Mijn kind is inmiddels hersteld en dat gun ik iedereen.

Daarom deel ik mijn kennis en ervaringen tijdens een individueel en op maat gemaakt eetstoornis behandelingstraject waar je leert hoe ook jij je kind thuis kan ondersteunen bij het herstel. Het maakt niet uit of je kind in behandeling is voor een eetstornis en alleen in het weekend thuiskomt, op de wachtlijst staat voor een behandeling of uit eetstornis behandeling komt.


– Myra Serrano
Bij KI bieden wij persoonlijke en individuele behandel- en coaching trajecten aan.