fbpx

Met anorexia op vakantie informatieavond in het Leontienhuis

Met anorexia op vakantie informatieavond in het Leontienhuis

In samenwerking met het Leontienhuis, en bij het Leontienhuis organiseerde Stichting Klee Institute, onder leiding van Annemarie Klee, onlangs een informatie avond.
Het onderwerp was: ” waarom vallen mensen met een Eetstoornis tijdens de vakantie bijna altijd af”.

Persoonlijke anorexia hulp

In een zeer gemoedelijke setting zaten we met meer dan 15 partners en ouders van gezinnen samen om ervaringen te delen en vragen te stellen.
Annemarie wist zeer precies aan te geven waar de knelpunten zitten in de gedachte van de persoon met een eetstoornis, omdat vakanties voor mensen met een eetstoornis stressvol kunnen zijn. Dit kan een gezinsvakantie enorm beïnvloeden en de eetstoornis versterken.

Anorexia behandelen tijdens de vakantie

Annemarie opende met: ” Wie gaan er naar het buitenland op vakantie… En kunnen jullie nog annuleren?” Hiermee werd de toon gezet, waarna er zeer goede gesprekken op gang kwamen, waarbij naasten praktische handvatten kregen.
Aan de reacties te zien en de gezellige sfeer na afloop werd duidelijk dat deze avond een meer dan positieve bijdrage had geleverd aan de deelnemers.

Gezinstherapie anorexia in de vorm van een thema avond

In de toekomst zal het Klee Institute vaker thema avonden gaan organiseren. Hou onze website www.klee-institute.nl daarom goed in de gaten. Als u op vakantie gaat, een mooie reis gewenst, veel plezier en vooral sterkte. Wij zijn niet op vakantie, mocht u ergens tegenaan lopen tijdens uw vakantie of erna dan kunt u ons altijd bereiken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Bij KI bieden wij persoonlijke en individuele behandel- en coaching trajecten aan.