fbpx

Op vakantie met een eetstoornis? Bereid je (maar) voor

Op vakantie met een eetstoornis? Bereid je (maar) voor

In al die jaren dat ik mensen met een eetstoornis en hun omgeving begeleid, is mij 1 ding heel duidelijk geworden: een eetstoornis is op zijn sterkst tijdens vakanties.

De zomervakantie lijkt nog ver weg, maar geloof me, een eetstoornis is zich al lang aan het voorbereiden op deze tijd.

Terwijl je als ouders vooral bezig bent met waar je naar toe gaat, hoe lang je wegblijft en welke activiteiten je ter plekke graag wil doen, denkt iemand die worstelt met een eetstoornis aan hele andere dingen.

Alle mogelijke obstakels, kansen, excuses en te benutte ruimten worden van alle kanten bekeken, gewogen en opgeslagen. En dat zijn er veel kan ik je uit ervaring vertellen.

Veel mensen hebben hun vakanties al geboekt en verheugen zich op de rust, het mooie weer en een andere omgeving.

Ook al raad ik ouders die een kind hebben met een eetstoornis meestal af om op vakantie te gaan, begrijp ik heel goed dat ze er toch voor kiezen.

Je hebt te maken met de andere leden van je gezin, je werkt het hele jaar al zo hard en bent er aan toe en jullie leven staat al zo vaak in het teken van de eetstoornis.

Voor alle ouders die van plan zijn op vakantie te gaan met een kind dat worstelt met een eetstoornis, hebben wij bij KI een speciaal verkort traject ontwikkeld.

Tijdens dit traject word je voorbereid op waar je op moet letten, wat je wel en niet kan doen, wat de valkuilen zijn en hoe je ervoor kan zorgen dat je kind tijdens de vakantie niet verder afvalt.

Ervaring leert nl. dat kinderen die worstelen met een eetstoornis tijdens een vakantie vaak een paar kilo afvallen en het kost veel meer tijd om dit gewicht er weer aan te krijgen.

Omdat tijdens vakanties ook thuis dingen anders zijn, bieden we aangepast traject voor ouders die ervoor kiezen om niet op vakantie te gaan.

Wil je ook de vakantie goed voorbereid beginnen? Neem dan nu contact op en maak een afspraak. Stuur een mail naar: info@klee-institute.nl of bel 0683993136

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Bij KI bieden wij persoonlijke en individuele behandel- en coaching trajecten aan.