fbpx

Over ons

Wie zijn wij?

Het Klee Institute is een behandel- en coaching centrum voor ouders en naasten van mensen met een eetstoornis. Het Klee-institute bestaat uit (ervarings-)deskundigen die geloven dat een eetstoornis een psychische ziekte is die de hele omgeving in ernstige mate beïnvloedt.

Onze ervaring is dat iedereen haar eetstoornis op een unieke manier beleeft en zich op een persoonlijke manier uit in eetstoornisgedrag. Ook merken wij dat gezinsdynamiek een belangrijke rol speelt bij het in stand houden en herstellen van een eetstoornis.

Wij hebben in de loop der jaren veel gezinnen begeleid tijdens het proces van herstel en gezien dat soms kleine veranderingen, grote effecten hadden. Wij geloven dat de rol van ouders cruciaal is bij het herstelproces van een kind met een eetstoornis.

KI_logo_white-text

Wat doen wij?

Hulp op maat, dit is een veelgebruikte term die bijna niemand kan waarmaken omdat de kosten daarvoor te hoog zijn.

KI kan dit wel, dit klinkt pretentieus maar wij zijn ervan overtuigd dat het de enige manier is om iemand echt te helpen en daardoor uiteindelijk de zorg minder kostbaar te maken. Ook al worstelen mensen met hetzelfde probleem, ze ervaren het allemaal op hun eigen manier en hebben daarom allemaal een individuele aanpak nodig.

– Myra Serrano
KI_logo_white-text

Hoe doen wij dit?

Bij KI ondersteunen we ouders bij de problemen waar ze bij een kind met een eetstoornis tegenaan lopen en leren we ze vaardigheden aan die nodig zijn om de effecten van de eetstoornis te verminderen.

We maken ze bewust van de onbewuste patronen die ze volgen maar die niet (meer) werken, we bieden ze inzichten waardoor er een gedragsverandering plaatsvindt.

Wij geloven dat ouders de architecten van het gezin zijn, ze ontwerpen het fundament waarop hun kinderen steunen.

Wij begrijpen dat iedere ouder zijn of haar eigen invulling geeft aan het ouderschap, gebaseerd op eigen ervaringen, overtuigingen en unieke normen en waarden.

Voor ons bestaat er geen beste manier om kinderen op te voeden maar alleen een eigen manier, die past binnen het gezin en waarbinnen alle leden van dit gezin zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Ook daarom bieden wij ouders een persoonlijk traject, waarbij rekening wordt gehouden met hun specifieke wensen, voorkeuren, ervaringen en problemen en het verschil tussen hoe vaders en moeders het ouderschap ervaren en beleven.

Wij helpen je je kind te helpen in de strijd tegen de eetstoornis.

KI_logo_white-text

In memoriam

Wat Danny Hogers voor KI betekent

Op 22 oktober 2019 is Danny overleden. Danny was mede oprichter van Stichting Klee Institute en het creatieve brein achter de organisatie. Hij bedacht het logo en de naam en ook het uiterlijk van de website is zijn idee, daar zit een hele filosofie achter.

Hij was slim, gedreven en soms wat overmoedig, hij dacht buiten de gebaande paden en in zijn beleving was alles mogelijk. Hij had een hekel aan protocollen, regels en voorwaarden, “iedereen is anders” zei hij altijd, “en daarom verdient iedereen hulp op maat”. We hebben samen vele uren gediscussieerd over de invulling en uitvoering van het soort hulp dat wij bij KI aanbieden. We waren het niet altijd eens maar het resultaat van deze sessies was altijd het beste van ons beider input.

 

Danny was mijn vriend, geweten, sparringpartner en soms mijn kwelgeest, hij gaf niet op tot het in zijn ogen goed genoeg was. Hij motiveerde en stimuleerde me het beste uit mezelf te halen en geloofde meer in mij dan ikzelf deed, daar ben ik hem iedere dag dankbaar voor.

“Ik wil iets achterlaten dat er toe doet”, zei hij toen we met KI begonnen. In mijn ogen is hem dat gelukt. Zonder Danny zou KI er niet zijn, zonder hem wordt het ook anders dan we voor ogen hadden. Toch ga ik er alles aan doen om te zorgen dat KI een nalatenschap is waar hij trots op kan zijn.

 

Ik mis je, Danny

– Myra Serrano
foto danny
Bij KI bieden wij persoonlijke en individuele behandel- en coaching trajecten aan.